Fotograf Magazine

#42 jídlo

Je známo, že když chceme kvalitu, začínáme u ingrediencí. Odkud pocházejí? Bude menu čísla veganské, pro flexitariány*ky nebo bude odrážet konvenční choutky? Nejsou však právě  ony zdrojem problémů, jako je zcela zásadní vliv produkce masa na klimatickou krizi? Jakou roli hraje maso v aktuálním jídelníčku lidstva a kam směřuje jeho umělá kultivace? Co sledují umělci*kyně skrze fotoaparát v souvislosti s jídlem? „Vystajlované“ obrazy jídel k nakousnutí, sporné body produkce potravin či experimenty s potravinami budoucnosti?

Až si vyjasníte tyto otázky a bude se vám chtít uvařit z nich číslo časopisu, vezmete jednu redakční radu, trochu zahraničního networku, kilo spolupracujících autorů*ek a také čtvrt tuny papíru, jenž prošel 120% nárůstem ceny za poslední dva roky. Domluvíte se s grafiky*čkami, aby to vypadalo sofistikovaně „fancy schmancy“, s poskytovatelem dotace a s inzerenty, že to bude delikatesa, kterou zbaští jak mraky nadšených čtenářů, tak zástupy akademiků, což zvýší úroveň vizuální kultury natolik, že nejméně do dalšího čísla se na ni nezapomene. Pak už zbývá jen slow cooking v podobě korektur a drobných neviditelných úkonů včetně pohlídání procesu tisku a je upečeno. 

Enjoy your meal issue.

 

Markéta Kinterová,

šéfredaktorka

 

150